Mit adjak ajándékba annak, aki imádja a hasát?

2019-01-28

Néha bizony furcsán nézünk ínyenc ismerősünkre, miközben órák óta csak szagolgatja a bort, és alig iszik belőle egy-egy kortyot. Az igazság viszont az, hogy nagy szerencsénk van vele, hiszen bármilyen finom étellel vagy itallal boldoggá lehet tenni. Összegyűjtöttük a legjobb ajándékötleteket ételimádóknak:

1. Szakácskönyv

Az ínyencek szeretnek új ízekkel, új ételekkel kísérletezni, ezért mindig örülnek, ha van honnan ötletet meríteni. Interneten, könyvesboltban rengeteg jó szakácskönyvet találni, a világ minden tájáról. Gondold végig, hogy haspárti ismerősöd mennyire bevállalós, és annak megfelelően válassz valamit. Az öröm garantált.

2. Konyhai felszerelés

Neked lehet, hogy elég egy fakanál és egy lábas a főzéshez, de garantált, hogy ínyenc ismerősöd nem így gondolja. Az ő konyhájában a spatula, a tojáselválasztó, késélező, és a gyümölcsszeletelő mind alapvető felszerelés lehet. Nem nagyon tudsz mellényúlni, ha valami praktikus konyhai felszerelést, vagy szettet ajándékozol neki.

3. Kedvenc étel

A kedvenc ételével általában bárkit le lehet venni a lábáról, az ínyencekre pedig ez duplán is igaz. Ha tényleg biztosra akarsz menni, készítsd el a kedvenc ételét ajándékba. Valószínűleg olcsóbban kijössz, mintha étterembe vinnéd, ráadásul sokkal jobban fogja értékelni, hogy a te kezed munkáját kóstolhatja.

4. Ízélmény/Workshop

Ha nagyevő ismerősöd oda van a kávéért, a teáért, a borért, esetleg a sajtért, nyugodtan ajándékozd meg egy ínycsiklandó kóstolóval. Az interneten (például itt) számos lehetőséget találni borkóstolókra, teakészítő workshopokra, a határt csak a fantáziád szabja. Fedezd fel a lehetőségeket, és válaszd ki azt, amelyik legélvezetesebb lehet ínyenc ismerősöd számára.

5. Különleges recept/receptkönyv

Ha nem szeretsz az interneten vásárolni, vagy végképp kifogytál az ötletekből, gondold át, hogy van-e finom recept, amit még a nagyid hagyott rád, vagy nézz szét a családi szakácskönyvben, hogy találsz-e valami különlegeset. Az ínyencek átérzik, milyen nehéz továbbadni egy-egy szenzációs receptet, és tudják, hogy az ilyen receptek mögött mennyi próbálkozás, mennyi tökéletesítés rejlik. Ezért aztán igazán értékelik, ha hajlandó vagy megosztani velük egy-egy különleges receptet.

Most már nincs több fejtörés, irány a bolt, az internet vagy a családi receptkönyv, és egy kis kreativitással szuper ajándékot találsz kedvenc ínyencednek!

Ha tetszett a cikkünk, itt megnézheted mit ajándékozz annak, aki folyton fázik! ❄️

Szólj hozzá!