Ajándék ötletek pedagógusnapra

2018-05-31

Pedagógusnapra nem könnyű ajándékot találni: a virág elhervad, a bögre béna, a határidőnapló pedig túl snassz. Összegyűjtöttük, hogy szerintünk mi a 4 legjobb ajándék pedagógusnapra, ami idén június 3-ára, vasárnapra esik.

4. Ajándékkosár másképp:

Az ajándékkosár elterjedt ajándék, ám sokszor drága és személytelen tud lenni. Ahelyett, hogy boltban előkészített ajándékkosarat vennénk, készítsünk az osztállyal egy saját ajándékkosarat. Kérdezzük meg az osztályt, hogy mit szeret a tanár, mi érdekli, és ennek megfelelően töltsük meg a kosarat apróbb ajándékokkal. Férfi tanárnak ízlésétől függően chipset, szivart, esetleg alkoholos italt tegyünk a kosárba, míg a tanárnőnek mehet a csoki, a tea, és a körömlakk.

3. Különleges gyöngyfa:

Az interneten akadtunk ráerre az ötletre, és egy csapásra lenyűgözött minket, mert egyszerű, egyedi, és könnyű elkészíteni. Gyöngyfát mindenki látott már, azonban ez különleges fa: a lényeg, hogy az osztály összes tanulója készítsen 3-4 ágacskát, majd ezeket összegyűjtve alakítsuk ki az osztály “fáját”. Így mindenki hozzáad valamit az eredményhez, a tanár pedig garantáltan szeretettel fog visszagondolni a kedves ajándékra.

2. Élményt pedagógusnapra?

Egyre elterjedtebb, hogy tárgyak helyett élményt ajándékoznak az emberek szeretteiknek. Nem sokszor hallani olyasmiről, hogy pedagógusnapra élményt kapott valaki, inkább a virág, a tárgyi ajándék a jellemzőbb. Mégis, ha belegondolunk, bárki örülne egy kis pihenésnek vagy kirándulásnak, a jó pedagógusok pedig igazán meg is érdemlik. Ráadásul senkinek nem kell költségekbe vernie magát: az osztály létszámától függően 10-30 ezer forint értéknyi élményt könnyen ajándékozhatunk. A Bónuszbrigádon például nem szerint is válogathatunk többféle élmény közül: utazás, szépség, élmény, tanfolyam. Ehhez persze ismernünk kell, hogy mit élvezne leginkább a tanár.

1. Gondolat-befőtt:

Azért tetszett meg nekünk az ötlet, mert nagyon könnyű kivitelezni, viszont annál szívhez szólóbb. Díszítsünk ki egy befőttes üveget szalaggal, csipkével, vagy a tanár ízlésének megfelelően. Ez talán a nehezebbik rész. A diákok fogják megtölteni az üveget szeretetükkel, hálájukkal, kedves emlékeikkel. Nem kell mást tenni, mint színes papírcsíkokat vágni, és megkérni a diákokat, hogy minden papírra írjanak valami kedveset. Lehet ez egy közös élmény, egy vicces pillanat, vagy éppen, hogy mit szeretnek legjobban a tanárban. A meghatottság garantált. 😉

Szólj hozzá!