3, 2, 1, karácsonyi őrület?! – Hogyan éljük túl?

2018-11-08

Még csak november eleje van, de a boltok már tele vannak karácsonyi cuccokkal, az interneten már karácsonyi ajánlatok bombáznak minket. Ugye, milyen bosszantó? De legyünk őszinték… már mi is elkezdtünk azon gondolkodni, hogy kinek mit vegyünk karácsonyra, sőt, lehet, hogy egy-két karácsonyi ajándékot már be is szereztünk, nehogy aztán a karácsonyi tömegben kelljen rohangálnunk. Összegyűjtöttünk pár ötletet, amivel megkímélheted magad az ünnepek közeledtével:

Ha neten vásárolsz ajándékot, rendeld meg mielőbb!

Igen, tudjuk, még csak november eleje van… De a  honlapokon feltüntetett szállítási időkkel nagyon vigyázni kell. Ha külföldről érkezik a csomag, akkor sokkal hosszabb a szállítási idő, ráadásul bármi történhet, ami miatt késik a csomag.  Ha itthonról rendelünk, akkor is könnyen előfordulhat, hogy a 3 munkanapos szállításból hirtelen 15 munkanap lesz, ha a termék éppen nincs raktáron. Az ünnepek közeledtével ráadásul egyre nőnek a szállítási idők, ahogy a boltokat kezdik megrohamozni a vásárlók. Bármilyen korainak tűnik is ilyenkor ajándékot rendelni, sok fejfájást és idegeskedést spórolhatunk meg vele. Rendeléssel kapcsolatos tippek itt.

Ki, mikor, hol?

Szervezés szempontjából fontos, hogy a család melyik része mikor és hol ünnepel, ezért érdemes ezt mielőbb megbeszélni. Nehéz karácsony másnapján elvinni a nagyinak az ajándékba szánt hintaszéket, ha a lányunk aznap a barátjához megy a tőlünk kölcsönkért kocsival. Ha vidékre utazunk haza, érdemes a helyjegyes vonatokra és távolsági buszokra mielőbb megvennünk a jegyet, hogy aztán ne kelljen órákat ácsorognunk a tömött járműveken. Ha nem akarunk tömegközlekedni, vagy már most meg akarjuk szervezni az utazást, használjuk a telekocsit.

Nézzünk szét otthon!

Mielőtt hatalmas költségekbe verjük magunkat ajándékok vásárlásával, nézzünk szét otthon. Nagy valószínűséggel akad olyan, jó állapotban lévő könyv, dísztárgy, vagy ruha, amit már meguntunk, de más talán örülne neki. Ha megakad a szemünk egy ruhán, amit a barátnőnk már ezerszer kölcsönkért, vagy egy könyvön, amit mi már háromszor olvastunk, de van egy barátunk, aki megőrülne érte, nyugodtan ajándékozzuk el. Nemcsak, hogy örömet okozunk ezzel, de pénzt és helyet is spórolunk.

Nézzünk rá a SZÉP kártyákra, cafeteria kártyákra!

A kultúra utalványt, és a szabadidő zsebbe érkezett pénzeket sokszor nagyon nehéz elkölteni, ezért ezekből általában fel szokott gyűlni egy kisebb-nagyobb összeg év vége felé. A kultúra utalvány felhasználható az ünnepek közeledtével amúgy is népszerű színházjegyek vásárlására, de elfogadják művészmozikban és sporteseményeken is, sőt: létezik olyan sportruházati bolt, ahol kultúra utalvánnyal vehetünk márkás termékeket. A szabadidő utalványt pedig elfogadják szépségszalonokban, játszóházakban, de akár csontkovácsnál, optikusnál, vagy fogorvosnál is. Érdemes átböngészni, az elfogadóhelyek listáját ezen az oldalon.

Tetszett a cikk? Olvasd el ajándék ajánlónkat fázósaknak!

Szólj hozzá!